Než nás kontaktuješ

Ahoj,

jsme moc rádi, že máš zájem o naši školu šermu, ale musíme tě alespoň na chvíli přibrzdit a zjistit, zda hledáš právě nás.

Čemu se věnujeme si přečteš na našem webu, který tě možná zaujal, ale víš co chceš dělat?

Šerm je rozmanitý a v České republice nalezneš mnoho šermířských proudů.

1. proud – Interpretace historického šermu dle manuskriptů
Přesný výklad historických textů u nás nenalezneš. My se díly pouze inspirujeme, nejsme překladatelé a badatelé originálních textů. Pokud sháníte učitele s odborností kodikologie tak doporučíme Ondřeje Vodičku.

2. proud – Scénický šerm, dobový život a divadlo
Scénickému šermu, tzv. divadelnímu vystoupení pro diváky a kameru i dobovému životu, se v rámci studia vyhýbáme.

3. proud – Bitevní šerm a dobový život
Bitevní šerm je svým způsobem scénika pro oko diváka, i když samotní bitevníci často tvrdí opak. Odlišíme-li hypoteticky, bitevní šerm od scénického, tak to co Vás v P.A. naučíme, nelze v bitvě používat, protože by došlo ke zranění.

4. proud – HMB a Harnischfechten
Tvrdému až vrestlingovému způsob boje (tzv. buhurt, hmb) ve zbroji jednotlivců ani skupin se nevěnujeme. V průběhu lekcí zabrousíme k zesílenému držení, pákám, ale jen okrajově.

5. proud – sportovně historický šerm (tzv. HEMA turnaje)
Pro sparringy v ochranných pomůckách máme vyhraněné části tréninků a pořádáme i turnaj. Ovšem je důležité vědět, že naše tréninky nejsou postaveny čistě pro turnajovou sekci.

6. proud – Náš bloßfechten
Dříve nazývaný kontaktní šerm, později bojový a dnes říkáme jen šerm postavený zejména na základě principů. Snažíme se těžit ze všech proudů, ovšem nejvíce nás zasahují proud 1, 5 a 6.

Další nad čím se zamysli, je zbraň, jaké se chceš věnovat. Naší doménou je dlouhý meč, se kterým cvičíme 95% času. Zájmově na domluvených tréninkách podobných seminářům nalezneš i tesák či jednoruční zbraně a obouruční zbraně.

Pokud máš představu co chceš, ještě ti nabídneme alternativy šermířských škol, skupin a klůbů a odkaz na Českou hema scénu (czechhema).

zpět na Přidej se

Jedna odpověď na “Než nás kontaktuješ”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *